Cam boru içine konulan sıvıların yüzeyi neden düz olmaz

Cam boru içine konulan sıvıların yüzeyi neden düz olmaz
Cam boru içine konulan sıvıların yüzeyi neden düz olmaz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Cam boru içine konulan sıvıların yüzeyi neden düz olmaz

Ödev cevabı kısaca : Cam boru içine konulan sıvıların yüzeyi düz olmaz çünkü bu tür ince boru içlerindeki sıvıyı yukarıya doğru çeken bir etki yaratır. Bu etki yüzey gerilimi olarak adlandırılır. Yüzey gerilimi, sıvıların yüzeyindeki moleküller arasındaki çekici kuvvetler nedeniyle oluşur ve sıvının yüzeyini bir çeşit zar gibi gerer. Bu nedenle cam boru içindeki sıvının yüzeyi düz olmaz, borun içine çekilir ve borun iç yüzeyine yapışır. Bu fenomen özellikle ince borular veya kapiller tüpler içindeki sıvıların seviyesini etkileyen bir faktördür.

1600
1563
1341
340
140
140
401
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.