Çamaşır makinesinin tarihi gelişimi

Çamaşır makinesinin tarihi gelişimi
Teknolojik alet olan çamaşır makinesinin tarihi gelişimini inceleyiniz

Çamaşır makinesi 1908'de Alva John Fisher tarafından icat edildi. Fisher, çamaşır makinesini icat ettiğinde adını Thor olarak belirledi.

Makinenin içine yatay olarak yerleştirilmiş metal tambura kirli çamaşırlar konuluyordu. Tambur, elektrik yardımıyla döndürülüyor ve hareket sırasında çamaşırlar sürekli suyla temas ederek temizlenmiş oluyordu. İlk kurutuculu çamaşır makinesi ise 1924'te üretildi. 1937 yılında Bendix Corporation adlı şirket ilk tam otomatik çamaşır makinesini üretti.

1940′lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı. Fakat tamâmen otomatik çamasir makinesinin Almanya'da pazara sürülmesi için 1951 senesini beklemek gerekiyordu. O zamanlar birkaç maas tutarinda 2000 mark civârinda satiliyordu. Ilk elektrikli kurutmali çamasir makinesinin ortaya çikmasi Miele isimli firma tarafindan 1958'de oldu.

camasir-makinesi-tarihi-gelisimi.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

71
56
70
22
4
68
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.