Camiler, Müslümanların birlik ve beraberliği açısından nasıl bir öneme sahiptir

Camiler, Müslümanların birlik ve beraberliği açısından nasıl bir öneme sahiptir
Camiler, Müslümanların birlik ve beraberliği açısından nasıl bir öneme sahiptir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence günümüzde camiler toplumsal dayanışma ve kaynaşma açısından önemli bir rol oynamaktadır. Toplumun herkesiminden insanlar dünyalık rütbelerine bakmadan yan yana omuz omuza namaz kılmakta, yeri geldiğinde etkinlikler yapmakta, yeri geldiğinde de muhtaç Müslümanlara yardımlar toplanmaktadır, bu da toplumsal dayanışma ve barışı sağlamaktadır.

Camiler sadece ibadet edilen mekânlar değil, aynı zamanda Müslümanların birlik ve beraberliğinin bir simgesi. İslam dünyasının ibadet mekânı olan camilerin her biri, mimari, tarihi ve estetik açıdan birbirinden farklılık gösteriyor.

Camiler Allah’ı anma ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerdir. Huzur ve sükûnetin hâkim olduğu ibadetgâhlardır.

Rabbimiz ayetinde şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz mescitler Allah’ındır. O halde Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin. Ey Âdemoğulları her mescide gittiğinizde güzel elbiselerinizi giyin”

Allah’ın evi olarak bilinen camiler, İslam’ın alameti olarak kabul edilmiştir. Resulullah Allah için en sevimli mekânların camiler olduğunu söylemiştir. O nedenle camilere giderken en güzel elbiseler giyilmeli, camileri kirletecek davranışlardan uzak durulmalıdır

Resulullah “kim Allah rızası için mescit yaptırırsa Allah da bunun karşılığında ona Cennette bir köşk ihsan eder” buyurmaktadır.

230
45
210
115
60
40
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum