Camp David anlaşmaları ile Mısır ve Ürdün üzerinde etkisini artıran devlet hangisidir

Camp David anlaşmaları ile Mısır ve Ürdün üzerinde etkisini artıran devlet hangisidir
Camp David anlaşmaları ile Mısır ve Ürdün üzerinde etkisini artıran devlet hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Camp David anlaşmaları ile Mısır ve Ürdün üzerinde etkisini artıran devlet hangisidir?

Cevap : Antlaşmaları, Mısır ve Ürdün’de ABD etkisini artırdı. Antlaşmalara şiddetle karşı çıkan Arap devletlerinden Suriye, Irak, Libya, Güney Yemen ve Cezayir, bir “Red Cephesi” kurarak SSCB’ye yaklaştı.

Camp David Sözleşmesi, Mısır devlet başkanı Enver Sedat ile, İsrail başbakanı Menahem Begin arasında, 12 gün süren gizli pazarlıkların ardından Camp David'de 17 Eylül 1978'de imzalanan ve ABD başkanı Jimmy Carter'ın gözetiminde gerçekleşen bir sözleşmedir. Bu sözleşme ile ilk kez bir Arap ülkesi İsrail'i resmen tanımış ve ele geçirdiği topraklar üzerindeki varlığını meşru olarak kabul etmiştir. Camp David antlaşmaları ile Mısır ve Ürdün üzerindeki etkisini artıran devlet ABD olmuştur. ABD Mısır ile İsrail arasında yapılacak anlaşmanın 'Nihai Barış Anlaşması' olması hususunda etkili olan devlet konumuna gelmiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.