Canlılar beslenmeye neden ihtiyaç duyarlar

Canlılar beslenmeye neden ihtiyaç duyarlar
Canlılar beslenmeye neden ihtiyaç duyarlar, canlılar neden beslenmeye ihtiyaç duyar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlılar hayatlarını devam ettirebilmeleri için besin yoluyla enerji elde etmeye ihtiyacı hissederler. Canlıların hayatta kalabilmelerini sağlamak için vücut içerisinde pek çok sistem vardır ve bu sistemlerin gerektiği gibi çalışabilmesi besinler tarafından sağlamaktadır. Vücut bu besinleri kendi içerisinde parçalar ve ihtiyacı olan enerjiyi buradan temin eder. Yani eğer canlı beslenmezse yaşamını devam ettiremez.

Çünkü canlılar enerjiyi besinlerden sağalrlar. Hareket etmek veya başka işlevleri gerçekleştirmek için kısaca yaşamımızı sürdürebilmek için beslenirler.

Canlılar neden beslenir maddeler halinde şöyle özetleyebiliriz:

  • Enerji ihtiyacını karşılamak
  • Gerekli molekülleri organizmaya almak
  • Metabolizma devamlılığını sağlamak
  • Su ihtiyacını karşılamak

Kaynak:Eğitim Sistem

1282
1518
2385
255
251
518
521
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum