Canlılarda tepkilerin ortaya çıkmasına sebep olan çevresel değişkenler nelerdir

Canlılarda tepkilerin ortaya çıkmasına sebep olan çevresel değişkenler nelerdir
Canlılarda tepkilerin ortaya çıkmasına sebep olan çevresel değişkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlıların yaşadıkları ortamlardan kaynaklanan belirli iç ve dış faktörlere, vücut organlarının verdiği cevaplar tepki olarak adlandırılmaktadır. Bu doğrultuda tepkilerin ortaya çıkmasında rol oynayan bazı faktörler bulunmaktadır. Aç bir canlı için görülmüş besin, uyarıcıdır ve tepki oluşturmaktadır.

İnsan davranışları miras aldığımız genler ve içerisinde yaşadığımız çevre tarafından etkilenir. Genetik bilimi ile ilgili bilgilerimizdeki önemli gelişmeler ve insan genetik yapısıyla ilgili birbirini izleyen yayınlara dayalı olarak bu araştırmanın temel amacı; davranışların altında yatan biyolojik katkıları vurgulamaktır. Bazı araştırmacılar çevre ile genler arasındaki kompleks ilişkiyi anlamak için, belli bir davranışsal özellikle ilgili olan gen gruplarını veya belirli spesifik genleri belirlemeye çalışmaktadırlar. Bunlar esas olarak davranış genetiği ile ilgili araştırmalar olarak ifade edilebilir. Davranış genetiği sahasında çalışan genetik bilimciler, ebeveynlerden çocuklara geçen kalıtım unsurları olan genler tarafından etkilenen davranış farklılıkları üzerinde çalışmaktadırlar. 

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.