Canlıların avcılarından korunmak için geliştirdikleri davranış şekilleri

Canlıların avcılarından korunmak için geliştirdikleri davranış şekilleri
Canlıların avcılarından korunmak için geliştirdikleri davranış şekillerini örnek vererek açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğada hem avlar, hem avcılar, yaşam mücadelesi verirken çeşitli stratejiler geliştiriyorlar. Daha başarılı stratejiye sahip olan taraf, genelde bir gün daha hayatta kalmayı başaran taraf oluyor. Bazı avlar, geliştirdikleri savunma mekanizmalarıyla kendilerini avlamayı düşünen hayvanlara gerçekten gözdağı veriyorlar.

Bunun dışında tüm savunma mekanizmaları avcılara karşı da geliştirilmiyor tabii; bazen doğanın kendisine karşı da savunmak zorunda kalıyor kendini canlılar. ana Sylvatica türü kurbağalar, kış aylarında soğuktan donmamak için doğal bir antifriz sistemine sahip. Deniz hıyarları düşmanlarına iç organlarını fırlatırlar. Lybia türü yengeçler deniz anemonlarını bir nevi boks eldivenleri olarak kullanırlar.

1
0
1
0
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.