Canlılığın devam edebilmesi için su

Canlılığın devam edebilmesi için su
Canlılığın devam edebilmesi için su neden gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su olmayan ortamlarda bitkiler yaşayamaz ve solar. Tarım faaliyetlerinde ürün yetiştirebilmek için su en önemli unsurdur. Eğer su olmazsa tarım faaliyetleri başarılı olmaz ve ürünler susuzluktan kurur. Bunun sonucunda da insanların beslenmesi için gerekli olan besinler üretilemez.

Canlılığın devam edebilmesi için bazı şartların yerine gelmesi gerekir. Canlı hayatında su düzenleyici bir rol oynarken hayat kaynağı olarak tanımlanmaktadır. İnsanların başlıca içeceği olan su, canlı organizmaların yaklaşık %70’ini oluşturmaktadır.

Canlılığın devam edebilmesi için suyun gerekli olmasının sebepleri arasında, organizmada birçok canlılık faaliyetinin su sayesinde meydana gelmesi ve suyun düzenleyici olmasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.