Çayönü yerleşmesinde yaşayan insanlar, günümüzden yaklaşık kaç bin yıl önce yaşamıştır

Çayönü yerleşmesinde yaşayan insanlar, günümüzden yaklaşık kaç bin yıl önce yaşamıştır
Çayönü yerleşmesinde yaşayan insanlar, günümüzden yaklaşık kaç bin yıl önce yaşamıştır, Çayönü’nde yaşayan insanlar üretim yaparken hangi tarım aletlerini kullanmış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çayönü yerleşmesinde yaşayan insanlar, günümüzden yaklaşık kaç bin yıl önce yaşamıştır?

Çayönü yerleşmesinde insanları günümüzden yaklaşık 9250-8250 yıl önce yaşamışlardır diyebiliriz. Yaklaşık 9000 yıl diyebiliriz. Çay önü yerleşmesinde insanlar M.Ö 7250-6250 yılları arasında yaşamıştır. Çünkü M.S günümüze kadar 2000 yıl geçmiştir. Çayönün’de yaşanılan yıllara MS geçen yılları da ekleme yapıyoruz.

Çayönü’nde yaşayan insanlar üretim yaparken hangi tarım aletlerini kullanmış olabilir? Yazınız.

Kazma, saban, tırmık, buğday öğütme aletleri, oraklar, kürek tarzı toprak aletleri kullanmış olabilirler. Çayönü‘nde çok sayıda küçük alet ve eser bulunmuştur. En sık av hayvanlarının kemiklerinden iğneler, saplar, oraklar çengeller ve boncuk, halka, düğme, basit kaplar ortaya çıkarılmıştır.

189
284
275
39
32
68
355
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.