Çekirge sayısının azalmasının buğday, serçe ve atmaca sayısını nasıl etkiler

Çekirge sayısının azalmasının buğday, serçe ve atmaca sayısını nasıl etkiler
Çekirge sayısının azalmasının buğday, serçe ve atmaca sayısını nasıl etkileyeceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekosistemdeki av avcı ilişkisini ve bu ilişkideki düzeni daha iyi anlayabilmek için bir besin zinciri üzerinden örnek verelim. Her zaman en başta üreticiler yer alır. Bir üretici bitki olarak buğday ile başlayabiliriz. Buğdayı besin olarak kullanan çekirge ikinci sırada, çekirge ile beslenen serçe üçüncü sırada, serçe ile beslenen atmaca kuşu da en son sırada yer alır.

Bir canlı başka bir canlıyı besin olarak kullanırken daha başka bir canlının da besini oluyor. Bu zincirde çekirge halkasına zarar verelim ve sayısını azaltalım. Bu durumda çekirgelerin besin olarak kullandığı buğday sayısı artacaktır. Çünkü yenen buğday miktarı azaldı. Çekirge sayısı az olduğundan çekirgeyi besin olarak kullanan serçe sayısı da azaldı çünkü serçeler için gerekli besin ortamda yok. Bu durum aynı şekilde bir sonraki basamak olan atmaca kuşlarını da etkiliyor çünkü atmacaların besin olarak kullandığı serçe sayısı azaldı ve atmacalar için gerekli besin artık ortamda daha az.

8
7
8
3
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.