Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir

Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir
Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir

Cevap : Mersin
Mersin Silifke yolu üzerinde Narlıkuyu Mahallesi yakınlarında bulunan Cennet-Cehennem çökükleri, her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Doğal yollardan oluşan bu iki büyük çukur; obruk, mağara ve çökük gibi isimlerle de anılıyor.
Cennet Cehennem Mağaraları olarak bilinen ancak bir obruk yapılanması ile oluşan Cennet Cehennem Mağaraları Mersin'in Silifke ilçesinin Narlıkuyu yakınlarında bulunmaktadır. Bu obruk doğal yollarla oluşmuş bir özelliktedir. Cennet Çöküğü içinde bulunan kilise yapı bölgenin tarihi anlam kazanmasını sağlamıştır. Tarihi ve turistik özelliğe sahip Cennet Cehennem Mağaraları 2 farklı yapıdan oluşmaktadır. Birincisi Cennet çöküğü ikincisi ise Cehennem Çukuru olarak adlandırılmaktadır. Birbirine çok yakın olan iki mağara arasındaki mesafe ise 80 metredir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu bölgeye müze olarak ziyaretlere açmıştır.

0
0
0
0
0
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.