Cesaret sahibi bir insanda hangi özellikler bulunur

Cesaret sahibi bir insanda hangi özellikler bulunur
Cesaret sahibi bir insanda hangi özellikler bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cesaret sahibi olan insan korkusuz olur. Etrafındaki mazlumları zalimlerden korur. Doğru bildiğini söylemekten asla çekinmez. Cesur insanlar toplumda lider konumunda bulunurlar.

Cesaret, bütün korkulara rağmen bilinmeyene adım atmaktır. Cesaret, korkusuzluk demek değildir. Korkusuzluk, sürekli cesur ve daha cesur olunca ortaya çıkar. Cesaretin en uç deneyimi korkusuzluktur. Korkusuzluk, cesaretin sonsuz olduğu zaman ortaya çıkan güzel kokudur. Ama başlangıçta korkak ile cesur arasında pek bir fark yoktur. Tek fark: Korkak korkularına kulak verir ve onları izler. Ve cesur, onları bir kenara atıp ileri adım atar. Cesur insan, korkularına rağmen bilinmeyene adım atar.

Cesaret ve sadakat, örnek bir insanda bulunması gereken iki güzel erdemdir. Cesaret, güç veya tehlikeli bir işe girişirken kişinin kendinde bulduğu; güven, yüreklilik, yiğitlik, yürek ve göz pekliği, çekinmezlik, atılganlık gibi anlamlara gelir.

Sadakat; dostluk, bağlılık, güven duymak, vefalı olmak, sözünde durmak ve doğruyu söylemek demektir. Sevdiği birisini yalnızca Allah (c.c.) rızası için sevmek, maddi bir çıkar gözetmemek, sevdiği kişiye karşı içtenlikle davranmak ve kendisine iyilikte bulunan kimsenin iyiliğini hiçbir zaman unutmamak da sadakatin gereğidir. Sadakat, her durumda sevilen kişinin yanında olmak, zor zamanda onu terk etmemektir.

13
23
31
6
8
11
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum