Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler

Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler
Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi olumsuz etkiler.
Doğal yaşam bozulur. Aslında bu olay ekosistem dengesini etkiler. Aslında bu ekosistem bir döngü halindedir.

Doğal bitki örtüsünün zarar görmesi, doğanın zarar görmesi anlamına gelmektedir. Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yol olması doğal dengeyi bozmaktadır.

Doğal dengenin bozulması, canlılık faaliyetlerini aksatır ve hayvanlar başta olmak üzere bütün canlı türleri zarar görmeye başlayarak nesil tükenmeleri gerçekleşir.

Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi olumsuz etkiler. Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması bu türler ile etkileşim halinde olan canlıların beslenmesinde ve barınmasında sorunlar oluşturur. Buna bağlı olarak barınamayan ve beslenemeyen canlıların yaşamları tehlikeye girer, bazı canlıların nesilleri tükenme noktasına gelir. Bu yüzden ağaç ve bitki türlerini korumalı ve asla zarar vermemeliyiz.

Bu şu şekilde gerçekleşebilir;

  • Çevrede, o ağaç ya da bitkilerle beslenen canlılar etkilenir. Canlıların sayısı azalır. O canlılarla beslenen diğer canlılarda dolaylı olarak etkilenirler.
  • Yine o ağaç ya da bitkilerde yaşayan canlılar etkilenir. Canlıların artık yaşam alanları yok olmuştur ve kendilerine başka bir alan edinmek için göç edebilirler.
  •  Ağaçlar birçok canlıya ev sahipliği yapar. Bu ağaçların olmaması demek, o canlıların başka ortamlara giderek, başka ortamlarda yaşamaya çalışması demektir.
  • Bu ortama uyum sağlayan canlılar hayatta kalırken, yeni ortamlara uyum sağlayamayan canlılar ölecektir.
  • Bu hayvanlardan beslenen başka hayvanlar ise, bu hayvanların sayısının azalmasından etkilenecek, besin kaynağı bulamayacaklardır.
  • Besin kaynağı bulamayan bu avcılar ya başka hayvanlardan beslenecek ya da öleceklerdir.
  • Bu durumda, eğer başka hayvanlardan beslenirlerse başka besin zincirlerini de etkileyeceklerdir.
  • Oksijen miktarları değişeceği için, atmosfere daha fazla zararlı UV ışınları girer.

4403
4500
381
211
201
198
467
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum