Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır

Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır
Çevirgel/döngel duası diye bir dua var mıdır, çevirgel duası nedir ve fazileti var mıdır, çevirgel duası gerçek midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dinî kaynaklarda insan hayatında duanın önemine çeşitli vesilelerle vurgu yapılmış (Tirmizî, Deavât, 1), inananlara nasıl dua yapılacağı hususunda örnekler de sunulmuştur (A’râf, 7/55). Gerek Kur’an-ı Kerim’deki dua örnekleri ve gerekse Hz. Peygamberden (s.a.s.) nakledilen bu konudaki hadisler arasında çevirgel/döngel duası diye bir dua yoktur.

Çevirgel duasıyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bir fetva yayınlamıştır. Bu fetvada, ne Kur’an-ı Kerim’de ne de hadislerde Çevirgel Duasının yer almadığı belirtilmiştir. Çevirgel duası, Kur’an’da ve hadislerde yer almamasına rağmen böyle bir duanın olmadığı fetvası verilmemiştir. Sadece Kur’an’da ve hadislerde yer almadığına değinilmiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.