Çevrenizde gelişmiş olan sanayi kollarını ve bu sanayi kollarıyla ilgili kuruluşların neden oraya kurulduğunu araştırınız

Çevrenizde gelişmiş olan sanayi kollarını ve bu sanayi kollarıyla ilgili kuruluşların neden oraya kurulduğunu araştırınız
Çevrenizde gelişmiş olan sanayi kollarını ve bu sanayi kollarıyla ilgili kuruluşların nedenoraya kurulduğunu araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde birçok alanda kurulmuş olan fabrikalar bulunmaktadır. Bu fabrikaların kuruluş amaçları sanayi üretiminin oluşturulması ve ülkemizin ekonomik olarak kalkınmasıyla sanayide kendini gösterebilmesidir. Çevremizde de gelişmiş olan sanayi kolları ve bu sanayi kollarıyla ilgili kuruluşlar bulunmaktadır.

Bu sanayi kolları genelde enerji endüstrisi olarak ortaya çıkmakta, inşaat endüstrisiyle devam etmektedir. Doğalgaz, petrol gazı, çimento, beton gibi fabrikaların varlığı, şehirleşme ve şehir ihtiyaçları bakımından bir ihtiyaç oluşturduğu için kurulmuştur. Şehirlerin alt yapı ve yer altı planlamasının yapılması için gerekli olan maddelerin sağlanması adına bu fabrikalar kurulmuştur.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.