Çevrenizde hangi türde tarihî yapılar bulunmaktadır

Çevrenizde hangi türde tarihî yapılar bulunmaktadır
Çevrenizde hangi türde tarihî yapılar bulunmaktadır, bu yapılar halkın hangi ihtiyaçlarına cevap vermektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizde mimari eser bakımından tarihi eserler bulunmaktadır. Bunlar camiler, hamamlar, saraylar, külliyeler, medreseler, üniversiteler olarak karşımıza çıkmaktadır. İstanbul’da birçok saray bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı olarak bilinmektedir.

Camiler, Süleymaniye Camii, Sultanahmed Camii, Yavuz Selim Camii, Fatih Camii, Bayezid Camii, Şehzadebaşı Camii bazılarıdır. İstanbul Üniversitesi, Sahn-ı Seman Medresesi, Süleymaniye Kütüphanesi, Şerefiye Sarnıcı, Ayasofya Camii de diğer tarihi eserler arasında yer almaktadır.

Çoğu ibadethane, eğitim, sosyal yardımlaşma, turizm gibi ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmaktadır. Tarihi eserler geçmiş ile gelecek arasında önemli bir bağ kurmak için korunmaktadır.

39
11
122
13
15
5
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.