Çevrenizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için nelere dikkat ediyorsunuz

Çevrenizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için nelere dikkat ediyorsunuz
Çevrenizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için nelere dikkat ediyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İyi bir iletişimin olmazsa olmazı dinlemektir. Yapılan araştırmalara bakıldığında aslında insanların dinleme oranları arttığı ve söylenenlerin sonunu sadece tahmin ederek karşı tarafla iletişime geçtikleri için pek çok sorunla boğuşmak zorunda olduklarını ortaya koymuştur.İletişim kurarken karşınızdaki insanı dinlemek yerine sürekli olarak lafını bölmeyin ya da konuşmanın devamını tahmin etmeye çalışmayın.

Güven her kapının anahtarıdır. İyi bir iletişimin de anahtarı güvendir. İletişim kurarken karşı tarafa güven vermek aslında etkili bir iletişimde ilk adımdır. İletişim saygı kökenlidir. İnsanlar saygı duymadıkları kişilerle iletişim kurmazlar ve bu kişilerden uzak dururlar. İyi bir iletişim kurmak için saygı duymak gerekir.

İletişim kurmanın birçok yolu ve yöntemi bulunmaktadır. Çevremizdeki insanlarla genelde olumlu yönde iletişim kurma ihtiyacı hissederiz. İletişimi olumlu bir şekilde kurmak, insanları huzurlu, güvenli ve mutlu eder. İletişim araçlarını doğru ve etkin kullanmak amaca uygun hareket etmeyi sağlar.

Çevremizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için dikkat edilmesi gerekenler, empati kurmak, diğerkam olmak, anlayışlı olmak, hoşgörülü olmak, saygılı olmak, değer vermek, değer göstermek gibi durumlardır. Bu sayede karşıdaki kişi her yönüyle bir güven ortamında olduğunu hisseder ve kendini daha iyi ifade etmeye başlar. Olumlu ve etkin iletişim bu şekilde gerçekleşir.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıyı da okudular
Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken kullandığınız kelime ve cümlelere örnekler veriniz. Bu ifadelerden hangileri iletişimi olumlu, hangileri olumsuz etkilemektedir yazımızı okumak için tıklayınız

1813
2165
2359
280
204
362
515
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum