Cezim (sükûn) ne demek, cezm ne anlama gelir

Cezim (sükûn) ne demek, cezm ne anlama gelir
Cezim (sükûn) ne demek, cezm ne anlama gelir, cezim kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Harflerin üzerine yerleştirilen küçük bir daire cezim olarak bilinmektedir. Özellikle Arapça ile beraber farklı diller üzerinden kullanılır. Bunun belli bir amacı vardır ve amaca uygun şekilde cümle içerisinde değerlendirilir. Genel olarak okunan harflerin hareketini yok saydıran ya da yok eden bir yuvarlak olarak değerlendirilir.

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit Cezim kelimesi harflerin üzerinde kullanılan bir yuvarlak olarak öne çıkmaktadır. Böylece kelime içerisindeki harfin yok sayılması ve kullanılmaması şeklinde değerlendirilir. Özellikle dil bilgisi ile beraber Arapça üzerinden çok fazla kullanılan bir yapı olarak öne çıkar. Kullanılan harfin hareketi ile beraber etkisini yok ettiğini söylemek mümkün. Kelimenin yapısına bağlı olarak okunuş ve yazılış bakımından birçok farklı sözcük üzerinden kullanılmaktadır. Türkçede çok fazla öne çıkan bir yapı olmadığını söylemek mümkün.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.