Charities Aid Foundation'in 2021'de yayımladığı Dünya Bağişçılık Endeksine göre en hayırsever üç ülke sırasıyla hangisidir

Charities Aid Foundation'in 2021'de yayımladığı Dünya Bağişçılık Endeksine göre en hayırsever üç ülke sırasıyla hangisidir
Bir yardım kurumu olan Charities Aid Foundation'in 2021'de yayımladığı Dünya Bağişçılık Endeksine göre en hayırsever üç ülke sırasıyla hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bir yardım kurumu olan Charities Aid Foundation'in 2021'de yayımladığı Dünya Bağişçılık Endeksine göre en hayırsever üç ülke sırasıyla hangisidir

A- ABD, Birleşik Krallık, Kanada
B- Endonezya, Kenya, Nijerya
C- İsveç, Norveç, Danimarka
D- Almanya, Fransa, Çin

Doğru Cevap: Endonezya, Kenya, Nijerya

Bir yandan birey-toplum-devlet ilişkilerine dair tartışmalar süregelirken, öte yandan Charities Aid Foundation (CAF) tarafından hazırlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’nin (World Giving Index) 2021 yılı raporu yayımlandı. Dünya genelinde 114 ülkeden bağışçılık alanından önemli veriler içeren raporda; ülkelerin bağışçılık skoru “tanımadığı bir kimseye yardım etme”, “sivil toplum kuruluşlarına bağış yapma” ve “gönüllülük için harcanan zaman” üzerinden ölçümleniyor. 2020 yılında toplanan veriler doğrultusunda Dünya Bağışçılık Endeksi 2021’in ilk sırasında Endonezya yerini korurken, ikinci sırada Kenya ve üçüncü sırada Nijerya yer alıyor.

114 ülkeye ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu endekste, Türkiye’nin genel bağışçılık skoru %31 ve sıralaması 78 olarak belirlendi. Bir önceki ve 144 ülkenin sonuçlarına yer verilen raporda %20 bağışçılık skoru ile 131. sırada olan Türkiye, 2021 endeks sonuçlarına göre, tanımadığı bir kimseye yardım etmede %59 oranla 48. sırada, sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağışlarda %25 oranla 75.sırada ve gönüllülük için harcanan zamanda %10 ile 99. sırada yer alıyor. Araştırmanın yapıldığı ülkelerde 2020 yılında pandeminin de etkisiyle tanımadığı bir kimseye yardım edenlerin sayısı artarak 2009’dan bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, sivil toplum kuruluşlarına bağış yaptığını söyleyen kişilerin sayısının arttığı, gönüllülük için zaman harcayan kişilerin oranının ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en düşük seviyede sabit kaldığı belirlendi.

60
14
14
8
20
13
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.