Charlie Chaplin Altına Hücum filminde neden hastaneye kaldırılmıştır

Charlie Chaplin Altına Hücum filminde neden hastaneye kaldırılmıştır
Charlie Chaplin Altına Hücum filminde 3 gün süren ve 63 kez tekrarlanan sahnede hangisinin meyan kökünden yapılan taklidini defalarca yiyip hastaneye kaldırılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Charlie Chaplin Altına Hücum filminde 3 gün süren ve 63 kez tekrarlanan sahnede hangisinin meyan kökünden yapılan taklidini defalarca yiyip hastaneye kaldırılmıştır 

A- Bot

B- Kürek

C- Külçe altın

D- Binamit lokumu

Doğru Cevap: Bot

1925 yılında yönetip rol aldığı Altına Hücum filminde yediği ayakkabı bağcığı, meyan kökünden yapılmıştı. Sahne 63 tekrar çekildikten sonra Chaplin insülin şokuna girdi ve hastaneye kaldırıldı.
1925 yılında yönetip rol aldığı Altına Hücum filmidir. Film, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi ikinci filmi olarak kabul edilir.

Meyan (Glycyrrhiza glabra), yaklaşık 120–150 cm'e kadar boylanabilen, Baklagiller ailesinden çok yıllık bir çalımsı bitkidir. Anavatanı Rusya ve Çin'dir.
Küçük, mavimsi, mor çiçekleri 0,8–1,2 cm boyundadır. 7–15 santimetre boyunda yaprakları ve toprağın altında boyu 1 metreye ulaşan bir kök yapısı vardır. Akdeniz ülkelerinde, güneydoğu Avrupa'da ve Asya'nın bazı kesimlerinde yetişir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum