Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer

Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer
Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer, çiçeksiz bitkiler besin üretir mi, solunum ve fotosentez yapar mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer, çiçeksiz bitkiler besin üretir mi, solunum ve fotosentez yapar mı?
Bizler de çiçeksiz bitkileri araştırarak öğrendiğimiz bilgileri sınıfımızdaki arkadaşlarımızla paylaşalım.

Ödev cevabı kısaca : Çiçeksiz bitkiler, sporlarla üreyen, çiçekleri olmayan bitki gruplarıdır. Yaprak, kök ve gövdeleri basit yapıdadır. Fotosentez yaparak besin üretirler ve solunum yaparlar. Su yosunları, eğreltiotları gibi gruplarda bulunurlar. Sucul ve nemli ortamlarda yaşarlar.

Çiçeksiz bitkiler nedir

Çiçeksiz bitkiler, tohumu ve çiçeği olmayan bitkilere denir. Bu bitkiler ise, sporla çoğalır. Bu bitkiler, bodur boylu bitkiler anlamına da gelir. Çiçeksiz bitkiler anlamına gelen Cryptogamae kelimesinin tersi ise, çiçekli bitkiler ya da tohumlu bitkiler anlamına gelen Phanerogamae'dir. Phanerogamae kelimesi de Yunancadan gelir. Çiçeksiz bitkiler, kendi besinini kendisi karşılayan, fotosentez yapabilen, yaprakları ile besin ve solunum ihtiyaçlarını karşılayabilen bitki türleridir. Bu bitkiler, ülkemizde ve tüm dünyada oldukça yaygındır.

Çiçeksiz bitkilerin özellikleri nelerdir ve nasıl ürer?

Çiçeksiz bitkilerin çiçekleri ve tohumları bulunmaz. Aynı zamanda bu bitkiler sporla ürer. Bu özelliği sayesinde diğer bitkilerden ayrılır. Çiçeksiz bitkiler kendine has bazı özellikler taşır. Bu bitkilerin tohumları ya da herhangi bir çiçeği bulunmaz. Bu bitkilerde de yaprak olduğu için diğer bitkiler gibi fotosentez yapar. Çiçeksiz bitkilerin başlıca özellikleri ise şunlardır;

Çiçeksiz bitkiler, basit yapılıdır. Kök, yaprak su yosunu, gövdesi gelişmemiştir. Kara yosununda biraz gelişmiştir. Eğrelti otunda tam olarak gelişmiştir.

Su yosunları ise, suda yaşar. Kara yosunları sudan karaya geçtikleri zaman nemli yerlerde yaşar. Eğrelti otları karada ve nemli yerlerde yaşarlar.

Su yosunu, kara yosunu ve eğrelti otunda döl almaşı adı verilen üreme şekli görülür. Bu yosunlar da çiçeksiz bitkiler içinde yer alır.

Çiçeksiz bitkiler besin üretir mi

Çiçeksiz bitkilerde de yaprak bulunduğundan dolayı kendi besinlerini rahatlıkla üretebilirler. Bu bitkilerin yaprağının olması da fotosentez olayını rahatlıkla gerçekleştirebileceği anlamına gelir. Çiçeksiz bitkiler de besin üretebilir. Bu nedenle kendi besinlerini üretebilen bitkiler arasında yer alır. Çiçeksiz bitkiler, çiçekleri olmamasına rağmen yaprakları ile kendi besinlerini kendi üretebilir. Çiçeksiz bitkiler, kendine has bazı özelliklere sahiptir. Bu bitki çeşitleri, dünyada çok sayıda görülen bitkileri kapsar.

1
9
1
2
1
2
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.