Cikcik hangisinin bir türüdür

Cikcik hangisinin bir türüdür
Cikcik hangisinin bir türüdür sorusunun cevabını vereceğiz. Martı, Fare, Midye ve Solucan hangisinin cikcik bir türü vardır?

Soru :  Cikcik hangisinin bir türüdür 

A- Martı

B- Fare

C- Midye

D- Solucan

Doğru Cevap: Midye

 Her yıl Karadeniz'den çıkarılan, halk arasında "cik cik" olarak bilinen yaklaşık 30 bin ton beyaz kum midyesi Avrupa'ya ihraç ediliyor. Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen "Türkiye'de hiçbir şekilde 'cik cik' tüketimi yok, yani bizim damak zevkimize hitap eden bir ürün değil. Ancak buradan çıkan ürünler Avrupa'nın vazgeçilmezi" dedi.

Midye , birbirine eklemlenmiş iki parçalı kabukları olan yumuşakçalar . Bivalvia sınıfından omurgasızların cogu “midye" Olarak, bir Kısmı da istiridye Olarak adlandırılır. Tarak ya da deniz Taragi Adıyla Bilinen Türler de bazen «midye» Olarak adlandırılır. Bütün Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu Olarak Bilinen karından bacaklılar denizkabuğu ortak Adıyla anılırlar.
 
Denizlerin kıyıya çok yakın kesimlerinde kayalara ve sunum sıkıca tutunmuşlardan midye görülebilir. Çenet denen bu kabuk parçaları gerçek midyelerde düz yüzeyli, siyaha yakın koyulukta, oval, birbirine benzer biçim ve iriliktedir. Bünyelerde bulunan şeyler için tehdidi olan maddelerdir. Midyeler sindirim yapmazlar. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum