Çikolatanın ham maddesi olan ağaç tohumunun bilimsel adı hangi anlama gelir

Çikolatanın ham maddesi olan ağaç tohumunun bilimsel adı hangi anlama gelir
Çikolatanın ham maddesi olan ağaç tohumunun bilimsel adı hangi anlama gelir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Çikolatanın ham maddesi olan ağaç tohumunun bilimsel adı hangi anlama gelir 

A- Kraliçe Ruhu

B- Tanrıların Yiyeceği

C- Aşk Meyvesi

D- Tutkunun Tadı

Doğru Cevap: Tanrıların Yiyeceği

KAKAO AĞACI

Kakao çekirdekleri, kakao ağacının tohumları olup, kakao ağacının her bir meyvesinin tatlı-ekşi küspesinin içinde yaklaşık 30-40 adet bulunur. Kakao ağacı, aynı çay ve kahve ağaçları gibi, daima yeşil kalan ağaçlardandır ve ekvatorun 20 derece kuzey ve güneyinde yetişirler. Ağacın latince adı Theobroma Cacao olup, Theobroma latince “Tanrıların yiyeceği” anlamına gelir. Botanik olarak 3 farklı çeşit kakao ağacı vardı: Criollos, Forasteros ve Trinitarios. Criollos en değerli çekirdekleri üreten ama ne yazık ki zorlu koşullara da en dayanıksız çeşit olup dünya üretiminin yaklaşık yüzde 5’ini sağlar. Foresteros dünya üretiminin büyük çoğunluğunu (yüzde 80 ) sağlarken, Trinitarios iki çeşitin melezidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum