Cilt Bakımı İçin Yapmamız Gerekenler Neler?

Cilt Bakımı İçin Yapmamız Gerekenler Neler?
Cildimiz çok hassas olup dış etkenlere en fazla maruz kalan bölgedir. Cilt bakımı ve sağlığı için düzenli temizlik ve titizliği gerektirir.

CİLT BAKIMI

Cildimize ne kadar iyi bakarsak ilerleyen yaşlarımızda da bizi daha genç ve zinde gösterecektir oda bize bakacaktır.

Vücudumuzun cildinin her karesini önemsemeli ve cilt olarak tüm bedenimize bakmalı, banyodan sonra nemlendiricilerle cildimizi yumuşak tutmalıyız. Cildimiz hava kirliliğine, olumsuz şartlara, yanlış davranışlarla ve strese karşı verdiği tepki en çok yüz çevremizde, el ve ayaklarımızda hatta saçımızda en sık rastlanan sorun bölgeleridir. Ağır iş yükleri, stresler ve olumsuzluklarla ilerleyen yaşta oluşan aşırı kırışıklar, istenmeyen değişiklikler veya sarkmaları ameliyatsız yöntemlerle olduğunuzdan daha genç hala gelebilirsiniz. Sağlıklı ve güzel bir görünüm için uzun süre ve sabır isteyen tedavi sürecine girmek için öncelikle alanında uzman cilt doktorlarına ve güzellik merkezlerine başvurabilirsiniz.

Vücudumuzda Bakım Yapılacak Tedaviler

–          Selülit oluşan bölgelerden arınmak gerekir

–          Uzman diyetisyen tavsiyeleri ile zayıflayarak sarkıklardan ve yağlanmadan kurtulmak ve düzenli sporu egzersizleri sürekli yapmak

–          Yüz bölgemizdeki siyah noktalardan, sivilce, leke ve çil izlerinden kurtulmalı

–          Gözaltı morluklarından ve çevresindeki kırışıklardan kurtulma

–          Dudak ve kaş bakımı

–          Saç sağlığı için düzenli bakım

–           El ve ayak bakımını yapmak ölü derilerden arındırmak.

Cildimizin her bölgesine ayrı özen göstermeli ve bakımlarını yapmamız gerekir. Cilt bakımı için dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise düzenli temizliktir. Daha sonra özellikle yaz ayı için güneş ışığından olabildiğince uzak durun ve korunun. Cildinizi her gün nemlendirerek kurmasını ve çatlamasını önleyin. Ara ara masaj yapıp sarkmalara karşı küçük egzersizler yapın. Göz çevresi için özel kremler kullanın. Özellikle kışın çatlamaya yatkın dudaklarınızın bakımını yapın. Düzenli ve sağlıklı beslenin. Olabildiğince doğal bakım ürünleri kullanın.

Cildimizi korumak için birçok kozmetik ürünleri bulabilir hatta bir cilt doktorundan tavsiyeler alabilirsiniz. Tarihte kadınların Cilt bakımı her zaman ilgi odağı olmuş ve sürekli tıpta buna uygun tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Ayrıca birçok doğal yöntemler geliştirilip kullanılmıştır.

Cilt Bakımı İçin Yapmamız Gerekenler

–          Suyu hayatınızın bir parçası olarak bilin ve günde üç litreye yakın su için

–          Kalitesi düşük makyaj ürünlerinden uzak duru

–          Doğal ürünlere kullanımına özen gösterip araştırmalarınız yapın

–          Sigara içmeyin, içiyorsanız azaltın

–          Aşırı güneşte durmayın, gerekirse koruyucularınızı kullanın, geniş şapka ve güneş gözlüğü de kullanın,

–          Makyajınızı temizlemeden uyumamaya özen gösterin

–          Bütün vücudunuzu her gün nemlendirerek yumuşak tutun

–          Her hafta peeling yaptırın ve sürekli cilt doktorlarıyla güzellik merkezlerine düzenli gidin

–          Ara ara yüz temizleme maskesi uygulayın ve sürekli sabunla temiz tutun.

Kadınlar bu gibi cilt bakımlara dikkat etmesi ve düzenli yaşamlarıyla sadece güzellik değil sağlıklı bir yaşam içinde çaba harcandığı unutulmamalıdır.

Önemli: Cilt Bakımı İçin Yapmamız Gerekenler ile ilgili  bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve hastalığın tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.