Cin suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Cin suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Cin suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Cin suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Cin suresi kaç sayfadan oluşur, Cin suresi toplam kaç sayfa, Arapça 571 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Cin suresi 571. sayfadan başlar ve 572. sayfada biter,  29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 28 âyettir. Ağırlıklı olarak cinlerden bahsettiğiiçin “Cin sûresi” adını almıştır. Sûrede ayrıca tevhit, peygamberlik ve öldüktensonra dirilmek gibi meseleler konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmiş ikinci, iniş sırasına göre kırkıncı sûredir. A‘râf sûresinden sonra, Yâsîn sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 

Abdullah b. Abbas’tan nakledilen rivayete göre bir gün Hz. Peygamber ashabından birkaç kişiyle birlikte Ukaz panayırına doğru giderken Nahle denilen yerde ashabına sabah namazını kıldırmıştı. Onun namazda okuduğu âyetleri işiten cinler bu âyetlerin tesirini derinden hissedip hayranlık duymuşlar, bu olayı kendi topluluklarına da anlatmışlar ve Kur’an’a inandıklarını, artık rablerine hiçbir şeyi ortak koşmayacaklarını açıklamışlardır. İşte bu olay üzerine Cin sûresi inmiştir (Buhârî, “Tefsîr”, 72).

Cin suresinin konusu

Sûrenin ana konusu cinler ve bunlara ait özel durumlardır. Sûrede bir cin topluluğunun Hz. Peygamber’den Kur’an dinlediği ve ona iman ettiği, inanç bakımından cinlerin de müminler ve kâfirler olarak ikiye ayrıldığı bildirilmekte ve cinlerle ilgili olarak insanın normal yollardan elde edemeyeceği bilgiler verilmektedir. Ayrıca sûrede Allah Teâlâ’nın varlığı, birliği, büyüklüğü, evrendeki hükümranlığı ve Allah’tan başkasına ibadet edilmemesinin gereği üzerinde durulmuş, öldükten sonra dirilme ve hesap vermeye iman gibi İslâm’ın bazı inanç esasları ele alınmıştır. Gayb bilgisinin Allah’a mahsus olduğu, bu bilgileri ancak kendisinin razı olduğu kimselere bildireceği ve Allah’ın ilminin kuşatıcılığı ifade edilerek sûre sona ermiştir.

Arapça 571 nasıl yazılır : ٥٧١

Cin Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim (sevabını umarak) Cin suresini okursa, Allah ona, bütün insanların, cinlerin ve şeytanların sayısınca sevab ihsan eder."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/312; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/537)

Rivayet edildi ki:

  • Bu sureyi 7 kere okuyan kimse, nazardan, sara hastalığından, vesvese ve evhamdan şifaya kavuşur.
  • Zalim bir devlet büyüğünün ve herhangi bir zorbanın şerrini önlemek için, onlarla karşılaşmadan önce bu sure okunur ve bundan sonra huzura çıkılırsa, beklediği genişlik, emniyet ve başarıyı elde eder.
  • Her kim gizlenmesini istediği birşeyin üzerine okursa, o gizlediği şeyi kimse bulamaz.
  • Bu sureyi okuyan kişi, şerli kimselerin kötülüklerinden muhafaza edilir.
  • Bu sureyi okuyan kişiye, cin ve şeytanların sayısınca sevap yazılır.

140
131
137
131
131
131
132
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.