Cirit nasıl bir oyundur

Cirit nasıl bir oyundur
Cirit nasıl bir oyundur, cirit oyunu Anadolu’ya nereden gelmiştir, cirit oyunu Anadolu’ya ne zaman gelmiştir, cirit oyununda sopaların uçları neden yontulur, cirit oyunu nerelerde oynanır bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cirit, at üzerinde oynanan çok eski bir Türk oyunudur. Oynayana çeviklik, sağlamlık, iyi bir binicilik kazandırır. Türklerden çok iyi binicilerin yetişmiş olması biraz da bu oyunun çokça oynanması ile izah edilebilir.

Cirit bir erkek oyunudur. Bugün de Anadolu’nun orta kesimlerinde, eski önemini kaybetmiş olmakla beraber, hâlâ cirit oynanmaktadır.

Cirit oynayacak atlılar, alanda göründükleri zaman davullar, zurnalar çalmaya başlar. Atlılar ikiye ayrılıp yüzer metre aralıkla iki sıra halinde karşılıklı dizilirler. Binicilerin ellerinde, «cirit» adı verilen, kurumuş meşe dalından sert, ağır bir sopa bulunur.

1) Cirit nasıl bir oyundur
Cirit, iki takımın at koşturup birbirine değnek atmasıyla oynanan bir oyundur.

2) Cirit oyunu Anadolu’ya nereden gelmiştir
Orta Asya’dan gelmiştir.

3) Cirit oyunu Anadolu’ya ne zaman gelmiştir
Cengiz Han zamanında Anadolu’ya gelmiştir.

4) Cirit oyununda sopaların uçları neden yontulur
İsabet halinde yaralanmaya engel olmak için yontulur.

5) Cirit oyunu nerelerde oynanır
Cirit oyunu düğünlerde, önemli günlerde, pazar yerlerinde ve panayırlarda oynanır.

1215
232
656
99
86
156
1300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.