Çoban Yıldızı, Tan Yıldızı gibi isimleri olan gök cismi hangisidir

Çoban Yıldızı, Tan Yıldızı gibi isimleri olan gök cismi hangisidir
Güneş doğarken ve batarken Dünya’dan çıplak gözle görülebilen ÇobanYıldızı, Tan Yıldızı gibi isimleri olan gök cismi hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Venüs, Güneş Sisteminde, Güneş'e uzaklık bakımından ikinci sıradaki, sıcaklık bakımından da birinci sıradaki gezegen. Ayrıca Zühre, Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit)'ten almıştır. Kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikametinde döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224.7 Dünya gününde tamamlar.

Güneş sisteminde bulunan gezegenlerin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Uydusu bulunan, belli bir yörüngede belli bir hızda dolaşan ve gaz, toz, katı özelliklere sahip gezegenler de bulunmaktadır. Güneş sisteminde bazı gezegenler, Dünya üzerinden çıplak gözle görülebilir.

Güneş doğarken ve batarken Dünya’dan çıplak gözle görülebilen “Çoban Yıldızı”, “Tan Yıldızı”, “Çolpan” gibi isimlerle de anılan ve aslında bir gezegen olan Venüs, Güneş Sistemi’nde diğer gezegenlere göre aksi yönde dönen bir gezegen olarak da bilinmektedir. Güneş Sistemi’nde ikinci sırada yer alır.

44
380
193
66
22
4
154
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.