Çocuğumun Başarılı Olması İçin Neler Yapmalıyım

Çocuğumun Başarılı Olması İçin Neler Yapmalıyım
Bu yazımızda sizlere Çocuğumun Başarılı Olması İçin Neler Yapmalıyız konusunda bilgiler vereceğiz.

Çocuğumun daha başarılı olması için neler yapmalıyım ?

Bir çocuğun başarılı olabilmesi için odasındaki veya çalışma ortamındaki kaçınılmaz demirbaş SÜKUNET ve OKSİJENDİR. Bu çok önemli iki demirbaşın yanı sıra gereksiz,göz yorucu ve dikkat dağıtıcı diğer demirbaşlarıda odanın  kapısının dışarısında bırakmalıyız.

Özgüveni yüksek ve başarılı mini mini birler için uzmanların araştırdıkları bir çok yöntem vardır.Şimdi bunlara bir göz gezdirelim;

DAHA VERİMLİ BİR MÜSABAKA İÇİN DÜZENLİ MOLALAR VERİN

Bir şeyleri öğrenmenin en verimli yolu alınan yeni bilginin hafızada kalıcılığını sağlamaktır.Bu halk dilinde de çok sık kullandığımız ‘sindire sindire’ lafından yola çıkılarak izlenir.Yeni bilgi hafızaya atıldığında kalıcığını korumalıdır.Bu nedenle yavaş yavaş ve anlayarak sindirerek öğrenmek eğitimin ve öğretimin en mantıklı yoludur.Verilen ödev ve projeleri belli zaman dilimlerine bölerek aralarda çocuğunuza ödül olarak minik hediyeler ya da süprizler hazırlamak onun enerjisine enerji katabileceği gibi ödev sorumluluğu da kazandırıp bilgiyi kalıcı kılacaktır.

RENKLİ UYARICILAR KULLANIN

Hafızada görsellik oldukça önemlidir.Renkli uyarıcılar,herzaman çocukların beyin gelişiminde etkin rol oynamaktadır.Küçük bir bebeğe iki renkte ayrı ayrı iki kalem uzatıldığında; bebek siyahı değil herzaman daha renkli ve canlı olanı seçecektir.Bu algıda seçiciliği ve kalıcılığı sağlar.Renkler mimaride de oldukça önem teşkil eder.Çocuğunuzun odasının duvar boyası veya kaplaması bile onun dikkatini dağıtabileceği gibi ona belli bir çalışma yöntemi ve yolu kazandırabilir.En önemliside öncelikle çocuğunuzu çok iyi öğrenmeye çalışın.Çalışırken bir sorumluluk sahibiyken neleri ne derece önemsediğine ve algılayabildiğine bakın.Bu metod sizinde onun da işini kolaylaştıracaktır.

EBEVEYNLERE UYARILAR

ÇOCUKLARINIZ İÇİN AİLE HUZURU VE ÇALIŞMA DİSİPLİNİ

Kural, hemen hemen her birey için ürkütücü ve baskıcı bir olgu olarak gözüksede aslında herkesin zaman zaman ihtiyaç duyduğu bir şeydir.Bu, çocuklar içinde böyledir.Sosyal hayatın kuralları olduğu gibi her evin ve her yaşantınında uyulması gerek belli başlı kurallaır vardır.Başarılı bireyler yetiştirmenin en önemli unsuru; belli plan program ve disiplinden geçer.Bireyin başarısının gölgesinde iyi bir zamanlama ve program olmalıdır.Kurallarına uyan ve hedefini bilen bir bilgisayar oyuncusu bile hedefe sağlıklı bir şekilde ulaşıp oyunu başarıyla sonlandırır.Ona yardımcı olun,kurallarla onu korkutmadan birlikte eğlenceli oyunlar oynayarak hedefinize ulaşın.

ONU DİNLEYİN

Çocuk okulda gördüğü ortam ve atmosferi eğer kendi çalışma sahasında da elde ederse başarıya daha kolay ulaşır.Ebeveynler çocuklarıyla ilgilenirken sadece tek bir şeyle ilgilenmelidirler.Aynı anda hem televiyon kanalı zaplayıp,hem ütü yapıp hemde yemek yapmakla ilgi ve disiplin olmaz.Ödev saati dikkatlice sesten gürültüden uzak bir çalışma ortamında özenle sorumluluklar yerine getirilmelidir.Ödevler konusunda yanılmalar hatalar çıkabilir.Bu çocuğun dayanma gücünü zayıflatacaktır.Siz asla pes etmeyin.Aynı disiplin ve hoşgörüyle ona sabır kazandırmanın yollarına bakın.Çünkü savunma mekanizması devreye girecek ve bağırma,ağlama ve kuralları çiğneme yollarına başvurabilir.Ona yardımcı olun.

ENERJİSİNİ DOĞRU ALANLARDA HARCAYIN

Çocuğunuz ödüllendirilmenin peşi sıra mutlu olacaktır.Bu enerjiyi spor gibi etkinliklere harcamasını sağlayın.Spor, onun enerjisini boşaltmasına yardımcı olacağı gibi ona özgüven konusunda da yardımcı olacaktır.Bu da onun daha mutlu ve sorumluluk sahibi bir birey olarak yetişmesini sağlayacaktır.

İSTİKRARLI BİREYLER

Çocuğunuzun kendine olan saygısı ve bir görevi sorumluluğu başarabildiğini görmesi onu mutlu edecektir.Takdir edilmek özgüven duygusunu doğru şekilde kazanmasını sağlayacaktır.Panik onu yavaşlatır.Plan ve program onu doğru basamaklara iter.Öncelikle ailenin istikrarlı ve sorumluluk sahibi olması,iradeli gençleri beraberinde getirir.

Ünlü bir düşünür şöyle der;

Öyle davran ki, senin iraden kendini bir kanun koyucu gibi hissetsin. Öyle davran ki, bu davranış yanında insanlığı bir araç değil bir amaç olarak göresin. Öyle davran ki, senin iradenin bir kanun gibi genel geçerliliği olsun.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.