Çocuk sevgiyle, devlet vergiyle büyür

Çocuk sevgiyle, devlet vergiyle büyür
Çocuk sevgiyle, devlet vergiyle büyür! sözünden hareketle vergi vermenin ülke ekonomisine katkısı hakkındaki neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletin büyüyüp, kalkınması ve gelişmesi ekonomik verilere bağlıdır. Bir ülkenin büyük bir devlet olması iktisadi ve mali olarak gelirlerinin yüksek olmasına ve ticari ilişkilerinin geniş olmasına bağlıdır. Bunun için üretim gerekmektedir. Üretirken de vergi vermek gerekir.

Bir çocuk nasıl şefkat, sevgi ve ilgiye muhtaç olarak yaşıyorsa devletin de vergiye ihtiyacı vardır. Devleti besleyen ve ayakta durmasını sağlayan, kararlar alıp irade ortaya koymasını sağlayan vergilerdir. Vergilerin toplanması, zamanında verilmesi ve vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi devletin daha güçlü olması anlamına gelerek kalkınmayı sağlar.

637
614
101
54
64
204
443
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.