Coğrafi keşifler sonrası dünyaya yayılan yeni bitki türleri olmasaydı hayatımızda neler değişirdi

Coğrafi keşifler sonrası dünyaya yayılan yeni bitki türleri olmasaydı hayatımızda neler değişirdi
Coğrafi keşifler sonrası dünyaya yayılan yeni bitki türleri olmasaydı hayatımızda neler değişirdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Coğrafi keşiflerin yaşanmasının ardından bakir topraklar üzerinde yer altı ve yer üstü kaynaklarının kullanıma açılması için yapılan ticaretler sonucunda yeni bitki türleri de dünya geneline yayılmaya başlamıştır. Coğrafi keşiflerin en büyük etkilerinden biri de bu olmuştur.

Eğer bitki türleri bu şekilde yaygın hale gelmeseydi sağlık, bilim, sanat, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmeler olmazdı.

Coğrafi Keşifler sonrası dünyada yayılan yeni bitki türleri olmasaydı, bir yerde bulunan bitki diğer yerlerde bulunmazdı. Böyle olmasaydı, çevremizde farklı bitki türlerine rastlayamazdık, yemeklerde kullanılan bitkiler farklılık göstermezdi, ilaç sanayisi bu kadar gelişmezdi,  ticari faaliyetlerde gelişmeler yaşanmazdı.

129
84
218
42
64
53
198
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.