Coğrafi Keşifler sonucunda Atlas Okyanusu’ndaki limanlar önem kazanırken; Akdeniz limanları ise önemini kaybetmiştir

Coğrafi Keşifler sonucunda Atlas Okyanusu’ndaki limanlar önem kazanırken; Akdeniz limanları ise önemini kaybetmiştir
Coğrafi Keşifler sonucunda Atlas Okyanusu’ndaki limanlar önem kazanırken; Akdeniz limanları ise önemini kaybetmiştir. Bu durumdan hangi ülkelerin olumsuz etkilenebileceğini sebepleri ile birlikte arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Akdeniz’in kıyısındaki ülkeler (Osmanlı Devleti, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz) olumsuz yönde etkilenmiştir. Akdeniz’in kıyısında olup Akdeniz ticareti üzerinden gelir elde eden Osmanlı Devleti, Venedik ve Cenevizliler olumsuz etkilenmişlerdir.

Çünkü ticaret yolları değişince deniz ticaretinden aldıkları gelir azalmıştır. İpek ve Baharat ticaret yolları geçen ülkeler yine coğrafi keşiflerden olumsuz etkilenmişlerdir. Çünkü keşfedilen yeni yollar nedeniyle bu ticaret yolları önemini kaybetmiştir.

3
2
3
1
1
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.