Coğrafya bilimi nedir

Coğrafya bilimi nedir
Coğrafya, insanlar ve yer (mekân) ile bunlar arasındaki ilişkiyi neden-sonuç ve dağılış ilkesine bağlı olarak inceleyen ve sorgulayan bir bilim dalıdır. Yer ve insanlar arasındaki ilişkiler coğrafyanın konusunu oluşturur.

İnsan, dünyaya adımını attığı andan itibaren çevresiyle ilişki hâlindedir. Bu ilişkiyi ve içinde yaşadıkları evreni
merak eden insanlar, bu konular üzerinde kafa yormaya başlar. Evreni, yeryüzünü, insan topluluklarını keşfetme çabası bir bilim dalı ortaya çıkarır. COĞRAFYA!

Coğrafya çok farklı konularla ilgilenir: insanlar, kültürler, siyaset, yerleşim yerleri, bitkiler, yeryüzü şekilleri…
Coğrafya bilimi sayesinde insanlar kendisi, çevresi ve evren hakkında çok şey öğrenir; çevresinde meydana
gelen olayların hayatını nasıl etkilediğini kavrar. Doğal kaynakların bir sınırı olduğunu anlar, tasarruf bilinci gelişir. Doğal afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olur.

Çevresini tanıyan insan; doğduğu andan itibaren kendisine temiz hava, su yiyecek kısacası hayat veren vatanını tanır ve sever. Çevresini, vatanını, yeryüzünü, uzayı tanıyan ve araştıran insan; elde ettiği bilgiler ile insanlığın hem bugününü hem de yarınını şekillendirir, yaşanacak güzel bir dünya meydana getirir.

Kaynak:Eğitim Sistem

37
33
1
1
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum