Çok hücreli canlılarda hücre sayısı her yaşta aynı mıdır, neden

Çok hücreli canlılarda hücre sayısı her yaşta aynı mıdır, neden
Çok hücreli canlılarda hücre sayısı her yaşta aynı mıdır, neden konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çok hücreli canlılarda hücre sayısı her yaşta aynı mıdır, neden

Ödev cevabı kısaca : Çok hücreli canlılarda hücre sayısı yaşam boyunca değişebilir. Büyüme, gelişme, onarım ve doku yenilenmesi gibi süreçler hücre bölünmesini içerir, bu nedenle organizma büyüdükçe veya hasar gördüğünde hücre sayısı artabilir. Ancak bazı özel hücre tipleri, örneğin sinir hücreleri, bölünme yeteneğini kaybedebilir. Yaşlandıkça, organizmanın hücreleri hasar görebilir ve bu da hücre sayısının azalmasına neden olabilir. Dolayısıyla hücre sayısı yaşa, organizmanın türüne ve çevresel etmenlere bağlı olarak değişebilir.

302
208
326
24
29
13
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.