Comte’a göre gözlemlenebilir olmayan şeyler gerçek olarak kabul edilmemelidir, bu durumda nötrino ve kuark atom altı parçacıklar

Comte’a göre gözlemlenebilir olmayan şeyler gerçek olarak kabul edilmemelidir, bu durumda nötrino ve kuark atom altı parçacıklar
Comte’a göre gözlemlenebilir olmayan şeyler gerçek olarak kabul edilmemelidir, budurumda nötrino ve kuark atom altı parçacıkları gerçek değil midir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Comte’a göre gözlemlenebilir olmayan şeyler gerçek olarak kabul edilmemelidir. Bu durumda nötrino ve kuark atom altı parçacıkları gerçek değil midir? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Auguste Comte'un pozitivist görüşüne göre gerçek sadece gözlemlenebilir ve deneysel olarak test edilebilir olanlardır. Nötrino ve kuark gibi atom altı parçacıklar, doğrudan gözlemlenmeleri zor ve deneysel olarak saptanmaları güç olan unsurlar olup, bu durum Comte'un pozitivist ilkesiyle çatışmaktadır. Ancak, 20. yüzyılın fiziksel keşifleri, bu parçacıkların varlığını desteklemiştir, bu da gözlemlenemeyen şeylerin bilimde de incelenebilir olduğunu göstermiştir.

2
2
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.