D-8 ülkelerinin aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olmaları

D-8 ülkelerinin aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olmaları
D-8 ülkelerinin aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olmaları, aralarındaki hangi ortak noktaya işaret etmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

D-8 Necmeddin Erbakan tarafından Refah-Yol hükümeti zamanında 1997 yılında kurulmuştur. D-8 üye ülkeleri Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye şeklindedir. Bu ülkeler aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleridir.

D-8 ülkeleri olan Bangladeş, Endonezya, Nijerya, Mısır, İran, Malezya, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerin aynı zamanda da İİT üyesi olması Müslüman olmalarının ortak hareket etmelerinin bir gereği olarak gerçekleşmiştir. Türkiye bu teşkilatlar arasında en etkin rolü oynayan ve lider konumunda olan bir ülke olarak siyasi, sosyal, kültürel faaliyetler de göstermektedir.

74
4
1
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.