Dağınık yerleşmenin ne olduğunu ve bu tür yerleşmeler nasıl oluşmuştur

Dağınık yerleşmenin ne olduğunu ve bu tür yerleşmeler nasıl oluşmuştur
Dağınık yerleşmenin ne olduğunu ve bu tür yerleşmelerin nasıl oluştuğunu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dağınık yerleşme de bir yerleşim şeklidir. Coğrafi özelliklerin belirlenmesi ve çeşitlilik göstermesi dağınık yerleşme imkanlarını da ortaya koymaktadır. Dağınık yerleşim, insanların yeryüzü şekilleri bakımından uygun olmayan yerlerde buldukları yere ev ya da yerleşim yeri yapmalarıyla oluşur.

Dağınık yerleşme, bir bölgede tek ya da birkaç evin dağınık olarak bulunmasıyla gerçekleşir. Coğrafi koşullar olarak yeryüzü şekillerinin elverişsiz olduğu yerlerde dağınık yerleşme görülmektedir. Su kaynaklarının varlığı, bitki örtüsünün tarıma açılması gibi durumlar dağınık yerleşmeyi de etkiler.

Dağınık yerleşme en fazla Karadeniz Bölgesi’nde görülen yerleşim türlerinden biridir. Çünkü dağ yamaçları yerleşime açılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

11
181
203
2
1
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.