Dalıp dalıp gitmek deyiminin anlamı nedir

Dalıp dalıp gitmek deyiminin anlamı nedir
Dalıp dalıp gitmek deyiminin anlamı ve açıklaması nedir, dalıp dalıp gitmek deyiminin anlamı ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Dalıp dalıp gitmek deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri:

Bir insanın herhangi bir konu ile ilgili hayal kurması ve gerçekte içerisinde yer aldığı ortamdan uzaklaşması durumuna dalıp dalıp gitmek denir. Genellikle günlük hayatta birçok insan bu deyimi yaşamaktadır. İnsanların kafasında başka durumların düşüncesi olduğu zaman genellikle bu deyimin kullanıldığını görebilmekteyiz. Her insan böyle bir durum içerisinde sık sık kalmakta olup bu deyimi kullanmaktadır.

Bir düşünce ya da hayal ile bulunduğu ortamdan uzaklaşmak.

  • "Üzüntüsünden ne yaptığını bilmiyordu; dalıp dalıp gitti."

Dalıp gitmek TDK anlamı nedir

Bir düşünce veya hayal ile bulunduğu ortamdan uzaklaşmak: "İlk geldiğimizde hava değiştirmekten olmalı, dalıp gidiyorduk." - Falih Rıfkı Atay

Dalıp gitmek: Kafası bir düşünce ya da düş ile dolu bulunduğu için çevresinde olan biteni ayrımsayamamak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır.

Dalıp gitmek deyimi ile ilgili cümleler şu şekildedir:

  • Kitap okurken başka dünyalara dalıp gidiyorum.
  • Parkta bankın üzerinde saatlerce dalıp gitmişim.
  • Annesi ile tartıştığı için dalıp dalıp gidiyor.
  • Dalıp dalıp gittiği için seni dinlemesi pek mümkün değil.
  • O kadar kötü şeyler yaşadı ki, dalıp dalıp gitmesi çok normal.

4
0
1
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.