Danimarka'da 30 yaşını geçip evlenemeyenlerin üzerine hangisi dökülür

Danimarka'da 30 yaşını geçip evlenemeyenlerin üzerine hangisi dökülür
Danimarka'da geleneksel olarak 25 yaşını geçip evlenemeyenlerin kafasından aşağıya tarçın dökülürken 30 yaşını geçip evlenemeyenlerin üzerine hangisi dökülür sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Danimarka'da geleneksel olarak 25 yaşını geçip evlenemeyenlerin kafasından aşağıya tarçın dökülürken 30 yaşını geçip evlenemeyenlerin üzerine hangisi dökülür  

A- Karabiber
B- Elma kabuğu
C- Tuz
D- Balık yağı

Doğru Cevap: Karabiber

Danimarka'da 30. doğum günü için biber geleneği

30 yıllık doğum günleri için biber verme geleneği, 25. doğum günü için tarçın vermekten çok daha eskidir. Geleneğe, biber arkadaşı  veya spinster olarak da bilinir ve 1500'lerin başlarında ortaya çıkar .

Biber adı, o zaman Hansa Birliği'nde baharat ve bira satan tüccarlar tarafından kullanıldı. Özellikle biber pahalı bir baharattı ve bu nedenle tüccarlar genellikle biberle ilişkilendirildi.

Ticari insanlar, o zamanın Hansa Birliği'nin bir parçası olan tüm büyük ticaret şehirlerinde yaşıyordu ve bu nedenle çok uzun bir süre evden uzakta yaşıyorlardı. Tipik olarak, tüccarlar uzak bir merkezden gönderildi ve kardeşleşmekten kaçınma taahhüdü verdiler .

Bu yaşam tarzı, diğer şeylerin yanı sıra, tüccarların genellikle evlenmedikleri ve bu nedenle satış görevlerinden dolayı "akran" olarak adlandırıldıkları anlamına geliyordu. biber. Daha sonra, nane terimi eski lisanslar için kullanıldı ve böylece orijinal anlamını kaybetti, yani kişinin Hansa Birliği'nden bir tüccar olduğu.

Son zamanlarda, "nane" de 30 yaşına geldiğinde henüz evli olmayan bir kadın için bir terim haline geldi.Bu şekilde, biber ve biber kavramının da 30 yıllık doğumda aktif olarak kutlandığı, neşeli ve şenlikli bir ruh haliyle henüz evli olmayan insanlara biber verdiği gelişmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

161
135
3
3
5
16
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum