Davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan kişiyi özgür olarak değerlendirmek mümkün müdür

Davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan kişiyi özgür olarak değerlendirmek mümkün müdür
Davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan kişiyi özgür olarak değerlendirmek mümkün müdür, tartışınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan kişiyi özgür olarak değerlendirmek mümkün müdür, tartışınız

Ödev cevabı kısaca : Davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan bir kişiyi tamamen özgür olarak değerlendirmek oldukça zor olabilir. Özgürlük, bir kişinin seçimlerini yapabilme yeteneğiyle ilişkilidir, ancak bu seçimlerin sonuçlarından da sorumlu olması gerekir. Eğer bir kişi seçimlerinin sonuçlarından sorumlu değilse, bu durumda onun özgürlüğü kısıtlanmış olabilir. Özgürlük, sorumlulukla birlikte düşünüldüğünde daha anlamlı hale gelir çünkü özgürlük, seçimlerin sonuçlarına katlanma ve bu sonuçlardan sorumlu olmayı içerir. Dolayısıyla, davranışlarının sonuçlarından sorumlu olmayan bir kişinin tam anlamıyla özgür olduğunu iddia etmek mantıklı olmayabilir.

30
1
0
1
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.