Demokrasi kültürünün okulda yerleşmesi için okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin neler yapması gerekir

Demokrasi kültürünün okulda yerleşmesi için okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin neler yapması gerekir
Demokrasi kültürünün okulda yerleşmesi için okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin neler yapması gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yöneticinin okul kültürünün yönetimindeki ilk görevi, güçlü bir okul kültürü oluşturmaktır. Güçlü okul kültürü, yönetici ve öğretmenlerin ortak değer, norm ve inançlar etrafında birleşmeleri sonucunda ortaya çıkar. Öğretmenler öğrencilere ışık olacak, görev sorumluluğunu taşıyan kendini geliştiren bireyler olmalıdırlar. Öğrenciler ise çalışmayı araştırmayı ve saygıyı hiç bir zaman elden bırakmayan kişiler olmalıdırlar.

Demokrasi kültürünün okulda yerleşmesi için okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin yapması gerekenler:

  • Okul müdürünün okul kültürünün yönetimindeki ilk görevi, güçlü bir okul kültürünün oluşmasını sağlamaktır.  
  • İyi ve güçlü bir okul kültürü, okul müdürü ve öğretmenlerin ortak değer, kural ve inanılan düşünceler çevresinde bir araya gelmesi sonucunda meydana çıkar.
  • Öğretmenler öğrencilere ışık saçmalı, görev bilincini taşıyan kendini geliştiren bireyler olmalıdırlar.
  • Öğrenciler ise çalışmayı, incelemeyi, araştırmayı ve saygıyı hiçbir koşulda elden bırakmayan bireyler olmalıdırlar.
  • Veliler, öğrencilere destek olmalı, öğretmenlerin yönlendirmelerin takip etmeli ve okul müdürleri ile sürekli iletişim halinde kalmalıdır. Çocuklarının eğitimi sürecinde yapılan toplantılara katılmalı ve okul aile birliği kararlarına uyum sağlamalıdır.

202
219
125
113
97
75
1374
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.