Derişik ve seyreltik çözelti nedir

Derişik ve seyreltik çözelti nedir
Derişik ve seyreltik çözelti nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Derişik ve seyreltik çözelti nedir

Ödev cevabı kısaca : Az miktarda çözünen içeren çözeltilere seyreltik çözelti denir. Birim hacme düşen çözünen madde miktarı ne kadar az ise, çözelti o kadar seyreltiktir. Çok miktarda çözünen içeren çözeltilere derişik çözelti denir.

Derişik çözelti, çözücü içinde çözünen madde miktarının yüksek olduğu çözeltilerdir. Yani, birim hacimde daha fazla miktarda çözünen madde bulunur. Örneğin, şekerli suyun koyu bir şekilde hazırlanması durumunda elde edilen çözelti derişiktir.

Seyreltik çözelti ise çözücü içinde çözünen madde miktarının düşük olduğu çözeltilerdir. Yani, birim hacimde daha az miktarda çözünen madde bulunur. Örneğin, şekerli suyun hafif bir şekilde hazırlanması durumunda elde edilen çözelti seyreltiktir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.