Dershane yöneticileri, endişelerini Dinçer’e aktardı

Dershane yöneticileri, endişelerini Dinçer’e aktardı
Özel dershaneleri temsil eden üç dernek ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER yöneticilerinden oluşan heyet, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'i ziyaret ederek son zamanlarda dershanelerle ilgili tartışmalara ilişkin bir görüşme yaptı.

Dershane yöneticilerinin kaygılarını dinleyen Bakan Ömer Dinçer, dershanelerle ilgili bulunacak çözümün sektör ve kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, “Kurum ve çalışanları mağdur edecek bir yol izlenmeyecek ve herkes için yararlı olacak bir çalışma yapılacak.” dedi.

    Önceki gün gerçekleşen görüşmede dernek temsilcileri Türkiye'deki dershane gerçeğini, özel dershanelere duyulan ihtiyacı, dershanelerin eğitim sistemine olan katkılarını dile getirdi. Dershanelerin yokluğunda karşı karşıya kalınabilecek olumsuzlukları vurgulayan temsilciler, bu durumda yaşanacaklardan duyulan kaygılara da dikkat çekti. Görüşmede Bakan Dinçer'e dershanelerden gelecekte daha etkili nasıl yararlanılabileceğine ilişkin önerilerin de yer aldığı bir rapor sunuldu. Bakan Dinçer ise dernek temsilcilerine, dile getirilen endişeleri anladığını, iletilen dilek ve önerileri değerlendireceğini, konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ancak henüz somutlaşmış bir durum olmadığını söyledi. Çalışmalar olgunlaştığında sektörle paylaşılacağını belirterek kurum ve çalışanları mağdur edecek bir yol izlenmeyeceğini ve herkes için yararlı olacak bir çalışma yapacaklarını bildirdi.   

    Özel dershanelerin kapatılacağı tartışmalarının ilk gündeme geldiğinde üç dernek bir araya gelerek, neden kapatılmaması gerektiğini içeren bir açıklama yapmıştı. Dershanelerin özel okullara gidemeyen, özel ders alamayan orta ve dar gelirli grubun elindeki tek alternatif olduğu belirtilen açıklamada, Anadolu'nun ücra köşelerinden dershanelere devam ederek en iyi okullara giriş hakkı kazanmış öğrencilerin yakaladıkları fırsatların unutulmaması gerektiğine dikkat çekilmişti. Dernek yöneticileri, dershanelerin yokluğunda dar ve orta gelirli vatandaşların, çocuklarını iyi bir okula yerleştirmek için özel ders aldırmak zorunda kalacaklarını ve bu durumun onlara daha pahalıya mal olacağını hatırlatmıştı. Mevcut yapıda özel ders ihtiyacını karşılayan dershaneler ile okulların işlevlerinin farklı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Özel ders alma ihtiyacı önlemlerle azaltılabilir ancak ortadan kaldırılamaz. Ailelerin ek destek aramaları yadırganmamalı, desteklenmeli.” ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.