Dersimiz görüntülü matematik

Dersimiz görüntülü matematik
Öğrencilerin zorlandığı sayısal derslerin daha kolay öğretilebilmesi için yeni bir uygulama başlıyor. Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve geometri dersleri başta olmak üzere birçok ders için özel olarak hazırlanan stüdyolarda 10’ar dakikalık filmler çeki

TÜBİTAK tarafından hazırlanan kayıtlarda dersler, uzman öğretmenler tarafından anlatılacak. Ders anlatımları animasyonla güçlendirilecek. Her konu için ayrı ayrı yapılan çekimler, 9. ile 12. sınıf arasındaki dersleri kapsayacak. Öğrencilerin zorlandığı konularda bu kayıtlar devreye girecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK, eğitim müfredatını revize etme kararı aldı. Müfredattaki eksikliklerin belirlenmesi için de uzman öğretmen ve akademisyenlerden oluşan ekipler kuruldu. Bu ekipler, diğer ülkelerin müfredatı ile karşılaştırma yaparak eksikleri tespit ediyor. Bir yandan da TÜBİTAK, öğrencilere e-ders desteği sunmaya başlayacak. Öğretmen ve akademisyenlerle birlikte ders senaryoları hazırlandı. Stüdyolarda 9., 10., 11. ve 12. sınıflar için matematik, fizik, kimya, biyoloji ve geometri dersleriyle ilgili video çekimleri yapılıyor. E-ders uygulamasında dersler, bölümler halinde öğretmenler tarafından anlatılıyor. Her konu, ortalama 10 dakikalık kayıtlardan oluşuyor. Böylece öğrenciler, zorlandıkları konuları video kayıtlarından daha iyi anlayacak. Bu kayıtlar, akıllı tahtalar başta olmak üzere öğrencilerin kişisel bilgisayarlarında kullanılabilecek şekilde hazırlanıyor.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.