Develer hörgüçlerinde ne depo ederler

Develer hörgüçlerinde ne depo ederler
Develer hörgüçlerinde ne depo ederler sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Develer hörgüçlerinde ne depo ederler 

A- Yağ

B- Su

C- Tuz

D- Süt

Doğru Cevap: Yağ

Çoğu kişi devenin hörgücüne su depo ettiğini zanneder. Aslında o hörgücüne yağ biriktirir. Bu yağdan dolayı hörgücü şişer.

Seyahate çıkmadığı zamanda, suyun ve yiyeceğin bol olduğu çokça yer içer. Yedileri yağa çevrilerek uzun yolculuklarda kullanılır. Üç bölümden meydana gelmiş midesinin bir bölümünü su ile doldurur. Bu kısım dört litre su alabilen, depo edici hücrelerle astarlanmıştır. Sıcak çöllerde, su içmeden uzun müddet seyahat edebilmesinin bir sırrı da budur.

Deve seyahat ederken bir kıtlıkla karşılaşırsa, hörgücündeki yağı kullanmaya başlar. Hörgüç de küçülmeye, karnının altına doğru kaymaya yüz tutar. Yiyeceği konusunda titiz değildir. Dikenli bitkiler ağzını acıtmaz! Her türlü ot, huhubat, kaktüs ve hurma yiyecekleri arasındadır. Şayet iyice acıkırsa kendi yularını ve sahibinin çadırını yemeye başlar!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.