Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir

Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir
Devletler arasında çatışmaların yaşanmasında temel etkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletler arası çatışmanın temelini hakimiyet, egemenlik, hükmetmek, kıymetli değerli olan yer ve madenlere sahip olmak isteğidir.

Bu isteklerini, emellerini yerine getirebilmek için her türlü önlem ve hareketler yapılır. Bütün bu istek ve emeller bizim için olduğu kadar da aynı zamanda dünyada ki diğer devletler içinde geçerlidir.

İstek ve arzu duyanın çok olması durumunda çatışmalar kaçınılmazdır. Örnek olarak petrolü verebiliriz. Bütün dünya ülkeleri petrole sahip olabilmek için her zaman bir planı ardır. Petrole sahip olan dünya ekonomisine istediği gibi yön verecektir.
Bu çatışmalar bazen kanlı bazende soğuk savaş şeklinde olabilir. Türkiye'nin elinde bulunan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını kontrol etmek istemeyen hiç bir devlet dünyada yoktur.

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.