DGS Öğrencilerine Kontenjan Yok!

DGS Öğrencilerine Kontenjan Yok!
ÖSYM sınav 2013 takvimini açıkladı. 2013 Sınav Takvimine göre DGS sınavı 14.07.2013 tarihinde yapılacak.Sınava girecek olan adaylar, vakıf, devlet ve Kıbrıs'ta ki üniversitelerin DGS için ayrılmış kontenjanlarının azlığından şikayetçi.

'Sayın (Başbakan)(Cumhurbaşkanı)(YÖK Başkanı)(ÖSYM Başkanı),

Biz,14 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan (DGS) Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan en az 100.000 öğrenci adına yazıyoruz.

Biz DGS öğrencileri,eğitimin önemini kavramış ve kariyer basamaklarına tırmanmak isteyen gençleriz.Belki zamanında önlisans düzeyinde bir okula yerleşmiş olabiliriz;ama okumanın ve kalifiye olmanın yaşı da sonu da olmadığına inanıyoruz.Azimle sınavlara hazırlanıp ülkemiz ve kendimiz için daha iyisini yapmanın savaşını veriyoruz.

Fakat bizim savaşımızın ya farkında olunmuyor ya da bizler YÖK tarafından dikkate alınmıyoruz.Oysa 100.000 kişilik 20-25 yaş aralığında olan ve ülkenin geleceğine ilişkin önemli rol oynama aşamasındaki genç ve dinamik kitleyiz.Görmezden gelinmeyecek kadar önemli konumdayız.Hiç değilse sizin bu önemin farkına vararak bizlerin taleplerine duyarsız kalmayacağınızı ümit ediyoruz.

Peki bizim talebimiz nedir?

Biz sadece 8417 olan devlet,Kıbrıs ve Vakıf üniversiteleri kontenjanının DGSliler için hiç değilse %30 yerleştirme oranına çekilebilecek biçimde 20-30.000 kontenjan civarına yükseltilmesini talep ediyoruz.Örneğin,ülkemizde 19 farklı MYO'da eğitimi verilen bölümün sadece 4 devlet kontenjanı bulunuyor.Bu nasıl bir dikey geçiş hakkıdır acaba?

Bu tahsisatı kurt yapmaz,kuzulara şah olsa!

Sözün özü ;Efendim,biz bu hususta üvey evlat muamelesi görmekten bıktık.Sizin duyarlı ve kararlı yaklaşımınızla bu konuya eğileceğinize ve vereceğiniz bir talimatla bu kadar(100.000)gencin gönlünü ve desteğini kazanacağınıza inancımız tamdır.

Bu meselenin bürokrasinin keyfine ve duyarsızlığına terk etmeden bizzat vatandaşımızın ve ülkemizin meselesi sayarak bizlere gerekli önemin ve değerin verilmesini sağlamanızı diliyoruz.Bu kitle şu andan itibaren ellerinden kim tutarsa ve meselelerini kim çözerse ona teşne olmaya hazır bekliyor.Yeter artık diyor.

Bu itibarla,sizden bunun için gerekli değerlendirme ve çalışmalarınızı yaparak biz Dikey Geçiş Sınavı adayı öğrencilerin mağduriyetini gidermenizi temenni ediyoruz.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgiler yukarıda belirtilmiştir.Gereğini arz ederim.

Çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim.

Saygılarımla

DGS Adayı

Adı Soyadı : VEYSEL BADEM'

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.