Dilara Büyükbayraktar kimdir

Dilara Büyükbayraktar kimdir
Dilara Büyükbayraktar (d. 23 Ekim 1989, İzmir), Türk oyuncu. İlk oyunculuk deneyimini, Şefkat Tepe dizisinde yaşadı; dizide, savaşçı kadın Naza karakterini canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı.

Dilara Büyükbayraktar, 23 Ekim 1989’da doğdu. Üniversite eğitimini, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlamış olan oyuncu, mezun olmasının hemen sonrasında ise İzmir'de yer alan Özel Tiyatro'ya girdi. Burada belirli bir süre boyunca tiyatrocu oyunculuğu yaptı. Yeraltı, Evlilikte Uzatmalar gibi pek çok farklı tiyatro oyununda yer aldı. Ancak Dilara Büyükbayraktar, yalnızca tiyatro oyunlarında değil aynı zamanda film ve dizilerde de rol almak istedi ve bu konuda çalışmalara başladı. Bu çalışmaların sonrasında ise 2012 yılında Samanyolu TV’de Şefkat Tepe isimli dizide Naza karakterine hayat verdi.

Korkusuz, savaşçı bir kadın olan Naza karakteri ile bir anda en fazla bilinen isimlerden bir tanesi olmayı başardı. 2014 yılına kadar bu dizide başarılı bir şekilde rol aldı. Daha sonrasında ise dizinin ismi değişti. Oyuncu 2015 yılında yine aynı karakter ile bu sefer Sungurlar isimli dizide 1 sene boyunca rol aldı. Dizide oldukça başarılı bir şekilde hayran kitlesini arttırmayı başarınca bu sefer sinema sektörüne giriş yaptı. 2016 yılında Senarist isimli filmde Hürel karakteri ile beyazperde de yer almış oldu. Burada da yine dizide olduğu gibi ona sunulan karakteri en iyi şekilde canlandıran oyuncu, şimdilerde ise en yeni projeler arasından onlara sunulanları dikkatlice incelemekte ve kariyerini en iyi şekilde ilerletmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Sinema
YılBaşlıkRolü
2016SenaristHürel
2017Deliysen Deliyim DeNazlı
2017Aç Kapıyı Çok FenayımEkin
2018İyi Ki Doğdun AblaFerda
2019Siccîn 6Türkan
Televizyon
YılBaşlıkRolü
2012-2014Şefkat TepeNaza
2014-2015SungurlarNaza
2019-2020Arka SokaklarCeren

0
4
5
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
36 Yorum