Dinçer: Şehit çocuklarına özel okul bedava

Dinçer: Şehit çocuklarına özel okul bedava
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bin 438 şehit ya da gazi çocuğuna, ülke genelindeki özel okullarda ücretsiz eğitim verildiğini bildirdi.

Dinçer, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 57. maddesinin 3. fıkrasında yer alan, ''Kurumlar, ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları öğrenci ya da kursiyerlerden birinci fıkrada sayılanların dışındakileri tamamen ücretsiz veya bunların ücretlerinin toplam miktarı kadar öğrenim ücretinde yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 75 oranında indirim uygulayarak daha fazla öğrenci veya kursiyer okutabilir'' hükmünü anımsattı.

''Bu çerçevede il milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiler doğrultusunda ülke genelindeki özel okullarda ücretsiz olarak okutulan şehit ya da gazi çocuğu sayısı bin 438'dir'' ifadesini kullanan Dinçer, ücretsiz ve burslu okuyacak öğrenci kursiyerlerle ilgili iş ve işlemlerin valilikler tarafından kontrol edildiğini hatırlattı.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.