Dinimizin aileye verdiği önem hakkında neler biliyorsunuz

Dinimizin aileye verdiği önem hakkında neler biliyorsunuz
Dinimizin aileye verdiği önem hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini aileye büyük önem vermiştir. Çünkü aile hem kişinin huzur bulduğu bir ortam hem neslin devamı için bir vesile hem de kişiyi günah sayılan çeşitli kötülüklerden koruyan bir kurumdur. Kur'an-ı Kerim'de, ‘İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi ve rahmet var etmesi Allah'ın varlığının delillerindendir. Bunda düşünen insanlar için ibretler vardır.’ buyurulmuştur.

İslam, insanların dünya ve ahiret mutlulukları için gönderilmiş bir dindir. Toplumu oluşturan bireylerin her biri birer ailenin ferdidir. Bu sebeple İslam’da aile kavramına çok önem verilir. Çünkü sağlıklı ve ahlaklı insanlar düzgün ailelerde yetişir. Anne, baba ve kardeşlerin haklarına dikkat etmek, onları gözetmek dinin emridir. Kuran’da “Allah’a kulluk edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez.” ( Nisa-36) emreder. Ayrıca Hz. Muhammed (s.a.v.) birçok hadisi şerifinde anne-babaya, eş ve çocuklara, akrabalara iyi davranmayı, onları sorup, gözetmeyi biz Müslümanlara tavsiye etmiştir.

İslam dini, büyüklere yüklediği sorumluluklar gibi çocuklara da bazı sorumluluklar yükler. Yani sorumluluk hiçbir zaman tek taraflı değildir. Mesela aile büyüklerine İslam dininin yüklediği en büyük sorumluluklardan biri, çocuklarına iyi bir eğitim ve ahlaki yönde yol göstermektir. Nitekim bir hadis-i şerifte Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmaktadır; “Hiçbir baba evlâdına güzel edep ve terbiyeden daha değerli ve üstün bir miras bırakamaz.” (Tirmizi)

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.