Dinin toplum hayatındaki etkileri nelerdir

Dinin toplum hayatındaki etkileri nelerdir
Dinin toplum hayatındaki etkileri nelerdir, düşünce ve gözlemlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan hayatını şekillendirmede önemli unsurlardan biri olarak, dinin toplum üzerindeki etkileri nelerdir önemli sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira içinde yaşadığı toplumun hem etkileyeni hem etkileneni olan insan için din, en önemli unsurlardan biridir. Tarih boyu ise dinin toplumlar üzerinde ister olumlu ister olumsuz olsun her iki şekilde de etkili olduğu görülmektedir.

Dinin birey ve toplum üzerindeki etkileri, bireylerin yaratıcıya bağlı ibadetlerini yerine getiren insanlar olmasıyla toplumun da adalet ve barış düzeninin oluşturulması etkisi söz konusudur.

78
9
136
58
6
7
127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.